Κοινωνικές εκδηλώσειςΤελετή Έναρξης - Δεξίωση Υποδοχής

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κορδάτος (ισόγειο) την Πέμπτη 19/10/2017 στις 19:30.
Το πρόγραμμα της Τελετής θα περιλαμβάνει Προσφωνήσεις/Χαιρετισμούς, την Προσκεκλημένη Ομιλία και σύντομο Μουσικό Πρόγραμμα από τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου.
Υπεύθυνες: κ. Κερασία Σιάρα και κ. Ιωάννα Χατζάκη.
Μετά το πέρας της Τελετής, θα ακολουθήσει η Δεξίωση Υποδοχής για τους Συνέδρους στη Θόλο του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Έκθεση Ζωγραφικών Έργων

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργεί Έκθεση Ζωγραφικής με έργα των μαθητών και μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με θέμα «Το σχολείο που ονειρεύομαι» και με υποστήριξη νέων τεχνολογιών. Υπεύθυνες: κ. Δέσποινα Μουζαλά και κ. Ευαγγελία Λιάνου.


Τελετή Λήξης

Η Τελετή Λήξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κορδάτος (ισόγειο) την Κυριακή 22/10/2017 στις 14:00. Θα περιλαμβάνει τον απολογισμό του Συνεδρίου και το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Τα μικρά παιδιά» από τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αχιλλείου. Υπεύθυνη: κ. Γκέλλυ Τσιαμανή.


Σημείωμα της υπεύθυνης του θεατρικού δρώμενου του Δημοτικού Σχολείου Αχιλλείου

«Στο Αχίλλειο, νότια του Ν. Μαγνησίας, λειτουργεί το διθέσιο Δημοτικό μας Σχολείο με 22 μαθητές και δασκάλες την κ. Κική Πλεξίδα και την κ. Γκέλλυ Τσιαμανή.

Δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τον ήλιο και ανάμεσα σε μεγάλους ελαιώνες, μεγαλώνουν τα παιδιά μας, όπου ψαρεύουν, τρέχουν, παίζουν και επινοούν αμέτρητα παιχνίδια!

«ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ» είναι ο τίτλος του θεατρικού δρώμενου που θα παρουσιάσουν οι μαθητές του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας. Θέμα του είναι ο πόλεμος, τις καταστροφικές συνέπειες του οποίου ζούμε πρόσφατα με το πλήθος των προσφύγων και τον δραματικό τρόπο που καταφέρνουν να φτάσουν στην Ελλάδα. Τα γεγονότα αυτά, οι πληροφορίες, οι εικόνες από την τηλεόραση αλλά και οι αντικρουόμενες απόψεις, δημιουργούν στα παιδιά σύγχυση και πολλά ερωτηματικά. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα των παιδιών, οι δυστυχίες που φέρνει ο πόλεμος, η ευτυχία της ειρήνης, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, η προσωπική στάση του καθένα μας, είναι θέματα που έρχονται επανειλημμένα προς συζήτηση στην τάξη. Στο σχολείο μας συγκεντρώσαμε τρόφιμα και ρούχα και συμμετείχαμε ενεργά στη στήριξη των προσφύγων. Το θέμα του πολέμου και της προσφυγιάς, με επίκεντρο τα προσφυγόπουλα, βρήκε διέξοδο στη ζωγραφική των μαθητών μας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν πολύ συχνά όσα δεν μπορούν να κατανοήσουν, όσα δεν μπορούν να πουν. Έτσι και τα παιδιά μας, ζωγράφιζαν αυτό που ένιωθαν και προσπαθούσαν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα: Γιατί συμβαίνουν στη γη μας όλα αυτά; Γιατί υπάρχουν παιδιά που πεινούν; Παιδιά χωρίς οικογένεια, χωρίς σπίτι;

Το θεατρικό δρώμενο που θα παρουσιάσουμε είναι μια σύνθεση από τις σκέψεις των παιδιών και τις ζωγραφιές τους. Εκεί, στις ζωγραφιές τους, βρέθηκε και η λύση. Μια λύση τόσο προφανής που μόνο ένα αθώο παιδικό μυαλό θα μπορούσε να βρει για να σώσει όλα τα "μικρά παιδιά" του κόσμου.»

Γκέλλυ Τσιαμανή


Διοργάνωση

....